Wie betaalt voor de date?

Wie betaalt voor de date?

Vroeger was het net als een verplichting dat de man betaald voor de date. Echter, tegenwoordig, in de meer geavanceerde wereld speelt dat geen grote rol meer. Mannen en vrouwen hebben gelijke rechten, en dienen dus ook evenveel te betalen. Vooral als beiden werken. Als het zo is dat de man een vrouw mee uit neemt die zelf nog geen werk heeft of omgekeerd, dan betaalt degene die werkt. Hoe zit het dan met de eerste paar dates?

Maand 1 en 2

Als jullie net pas aan het daten zijn, kan de man wel betalen. Dit heeft veelal te maken met zijn ego. De eerste enkele maanden toont de man dat hij te vertrouwen is dergelijke rekingen kan betalen. Ook laat hij zo zien dat hij weet wat een date inhoudt. Het is normaal gesproken zo dat de eerste date wordt georganiseerd door de man en dus is het gewoonlijk dat hij dan ook betaalt.

Wordt de man door de vrouw uitgenodigd dan moet zij betalen voor de date. Als een man zijnde dien je haar ook die kans geven. Zo toon je respect voor haar om daar als haar date te zijn. Als zij in de eerste twee maanden geen enkele poging maakt om ook te betalen, is ze dat waarschijnlijk nooit van plan. Ze zou tenminste kunnen voorstellen om de drankjes te betalen.

Jullie eerste date blijft echter wel het meest belangrijkste. Als man dan te weigeren om te betalen, zal niet zo goed uitkomen. Een gentleman betaalt voor zijn eerste date.

Na drie maanden

Na ongeveer drie maanden heb je echt een relatie. Nu mag de vrouw ook al de rekening betalen, indien je dan al samen woont. Misschien kun je wel de verhouding 3/1 toepassen. Voor drie dates die de man betaalt, moet de vrouw een date betalen. Je kan ook proberen evenveel te betalen voor de dates als jullie beiden ermee akkoord zijn. Daarom is communicatie hier erg belangrijk. Je moet zo vrij mogelijk met elkaar leven dat je met elkaar durft te praten over dit soort zaken. Veelal vergeten mensen over de kosten van een date. In de film zie je echter nooit dat er zelfs betaalt wordt. Was het leven maar als een film; daten en weglopen.

Hoe dan ook, je hoeft niet zo nauwkeurig op te letten wie voor wat betaalt, want dat zal de romantiek ook niet ten goede komen. Stel je flexibel op.

Echter, weigert de vrouw na drie maanden nog niet te betalen, ga dan nadat je de rekening hebt gevraagd zogenaamd naar het toilet of geef haar lachend de hint dat zij het nu moet doen. Wilt ze het dan nog niet doen, denk dan twee keer na over je relatie. Zulke vrouwen zijn meestal alleen uit op al je kostbare gelden. Probeer echter niet zoiets uit te halen dat je plotseling het restaurant verlaat, want het kan ook zijn dat zij geen cent op zak heeft in de hoop dat jij alles betaalt. Slimme vrouwtje daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *